miércoles, 23 de abril de 2014

TÈCNIQUES PREVENTIVES

1.-SEGURETAT EN EL TREBALL (Causes dels accidents)
2.-HIGIENE INDUSTRIAL : 
A)Agents fisics
B)Agents Químics
C)Biològics
3.-ERGONOMÍA:Tècnica que s'encarrega de fer mes comode el treball de l'individu.
EXEMPLE 1:
Tornavis amb forats/marques per poder agafar-lo i no s'escapi
EXEMPLE 2:Coixí per poder escriure comodament quants estas al ordinador
4.-PSICOCOLOGIA:Tècnica que evita la insatifacció laboral
5.-POLITICA SOCIAL:els reglaments, les normes.
6.-MEDICINA LABORAL:
A)Preventiva: evitar malalties
B)Reparadora:Restablir la salut
C)Rehabilitadora:Recuperar el màxim.

miércoles, 9 de abril de 2014

Malalties derivades del treball

1.-FATIGA LABORAL:
És el tipus de fatiga vinculat a activitats laborals, i aquesta caracteritzada per:
a)La presència de símptomes i signes tant de fatiga física i mental
b)La tendència a que es torni crònic (permanent)
c)la seva implicació a tots els nivells professionals
d)elevats aspectes subjectius i psicosomàtics.
2.-INSATISFACCIÓ LABORAL:
Causes principals de la insatisfacció laboral
Hi ha una sèrie de factors que afecten negativament als treballadors i que poden arribar a produir una profunda insatisfacció i desitjos d'abandonar o canviar de treball. Vegem a continuació les causes principals que produeixen en alguns treballadors insatisfacció laboral:
- Salari baix. Perquè un treballador se senti satisfet en el seu treball és fonamental que rebi un salari just.
- Mala relació amb els companys o caps. En ocasions, la mala relació sol ser causada per gelosia, enveges o recels professionals, o bé per comportaments excessivament passius o competitius per part d'algun dels companys.
Fins i tot per gelosia professional i enveges que fan que considerin a certs empleats com una amenaça que podria substituir-los en la seva prefectura. Les males relacions en l'àmbit laboral farà que les persones sentin desitjos d'abandonar la seva ocupació.
- Persones insegures. Persones que posseeixen poca confiança en si mateixes, en les seves habilitats i aptituds per exercir un treball. Senten que són incapaços de realitzar-ho correctament o d'adaptar-se a l'entorn laboral, això els provoca temor i una profunda inseguretat i insatisfacció. 
- Dificultat per adaptar-se a l'ambient laboral. Hi ha treballadors poc pacients o constants que contínuament estan canviant d'ocupació perquè es cansen o avorreixen del seu treball amb rapidesa o, perquè desitgen aconseguir objectius professionals en un curt espai de temps. Se senten contínuament insatisfets i necessiten canviar d'ocupació per intentar aconseguir-ho.
- Males condicions laborals. La insatisfacció laboral també pot ser conseqüència de les polítiques d'empresa, de l'entorn físic o d'una ocupació precària o rutinari.
- Circumstàncies personals i laborals. Aspectes com l'experiència laboral, l'edat, el sexe, el nivell d'estudis, cultura o preparació, són factors que determinen el tipus d'ocupació que podem desenvolupar, per la qual cosa una ocupació per sota de la preparació o experiència que tingui una persona li causarà certa insatisfacció professional.
3.-L'ESTRÉS:
Reacció fisiològica de l'organisme en el qual entren en joc diversos mecanismes de defensa per afrontar una situació que es percep com a amenaçadora.
4.-MOBBING: 
"Saltillo.- Un grupo de profesionistas, especializados en tecnologías de la información (TI), levanta la voz para denunciar el acoso laboral o “mobbing” del que está siendo víctimas en empresas transnacionales, instaladas en Saltillo y Ramos Arizpe.

Gritos, insultos, humillaciones, menosprecios, jornadas extenuantes, falta de respeto al horario laboral, amenazas de despido y otros abusos, son sólo algunas de las condiciones en que día con día trabajan estos empleados que hoy sufren los estragos físicos y psicológicos del maltrato."
http://www.vanguardia.com.mx/mobbinglanuevaesclavitud-1993247.html
"«Inepta». «Eres una burra». «Te voy a pegar tres tiros». «Sólo sabes hacer manualidades». «Tú cállate. Tú cállate». Esto no es una performancede la Escuela de Arte de León. Es mobbing. Acoso psicológico en el trabajo. La víctima: una maestra vidriera. El acosador: el jefe del Departamento Didáctito de Proyectos del Ciclo de Pintura sobre Vidrio."
http://www.diariodeleon.es/noticias/leon/mobbing-escuela-arte_652268.html
5.-SÍNDROME DE BURNOUT:
Consisteix en la presència d'estrès en l'organisme davant de situacions extremes tant emocionals icom interpersonals que es presenten en el treball, que inclou fatiga crònica, ineficàcia i negació.
6.-ENVELLIMENT PREMATUR:
Patologia inespecífica de desgast biològic provocat per una fatiga crònica que accelera el normal procés d'envelliment i està provocat per factors ambientals diversos.

miércoles, 2 de abril de 2014

Accident in Itinere

Es denomina accident in itinere a l'accident durant el recorregut del treballador  des del seu domicili fins al seu lloc de treball, i al contrari.

LPRL(Lley de prevenció de riscos laborals)

http://www.riesgos-laborales-educacion-especial.es/pdf/resumen_ley_prevencion_riesgos_laborales.pdf

SALUT SEGONS LA OMS(Organització mundial salut)



OMS: Organització Mundial de la salut
Un dels assumptes que van abordar els diplomàtics que es van reunir per crear les Nacions Unides en 1945 va ser la possibilitat d'establir una organització mundial dedicada a la salut.
La Constitució de l'OMS va entrar en vigor el 7 d'abril de 1948, data que commemorem cada any mitjançant el Dia Mundial de la Salut.
SALUT:Benestar mental, fisic i social.

50 PREGUNTES USUALS A UNA ENTREVISTA DE TREBALL

1. Expliqui'm sobre vostè mateix:
Aquesta és una pregunta molt usual. És necessari que vostè tingui una curta resposta preparada per endavant. Vagi amb compte que no soni preparat. Tracti de destacar temes relacionats al lloc que està aplicant. Parli sobre les coses que ha fet i llocs de treball que ha hagut des refereixin a la posició per la qual ho estan entrevistant. Comenci parlant des del més antic fins al present.
2. Per què va deixar el seu últim treball?
Mantingui's positiu independentment de les circumstàncies que van motivar la sortida del seu últim treball. Mai es refereixi al fet que la raó es va deure a un problema amb els seus caps i mai parli més dels seus anteriors supervisors, companys de treball o de l'organització. Sigui positiu i somrient i faci referència a motius positius que justifiquin la seva sortida del seu anterior treball com la cerca de noves oportunitats o per exemple tenir un altre tipus de visió sobre el futur que ho van portar a deixar el seu anterior treball.
3. Quina experiència té vostè en aquest camp?
Parli sobre aspectes específics que es relacionen amb la posició que vostè sol·licita. Si no té experiència específica, tracti d'apropar-se el més que pugui.
4. Es considera vostè éxitoso?
Vostè sempre ha de respondre sí i explicar breument per què. Una bona explicació és que s'ha fixat metes que les ha vingut complint i que a més ha ajudat a uns altres a aconseguir les seves metes.
5. Què és el que els seus companys de treball diuen sobre vostè?
Estigui preparat amb una cita o dues dels seus companys de treball. Pot ser una cita sobre algun reconeixement a un assoliment específic que vostè va aconseguir en el seu anterior treball o una mica més general com dir que el seu cap sempre deia que vostè era un dels més treballadors.
6. Què sap vostè d'aquesta organització?
Vostè necessita fer una recerca prèvia de l'organització on està aplicant per treballar, ara amb l'internet és una tasca molt senzilla. Esbrini els orígens de l'organització i cap a on aquesta anant. Quins són els problemes actuals i els qui són els principals protagonistes?
7. Què ha fet vostè per millorar el seu coneixement en l'últim any?
Tracti d'incloure activitats que es relacionen amb el treball. També pot donar una àmplia varietat d'activitats que impliqui un integral millora del seu coneixement personal i de vostè mateix.
8. Està aplicant per a altres llocs de treball?
Sigui honest, però no perdi molt temps en això i focalitzi la seva resposta immediatament en el treball que està aplicant en l'entrevista i el que pot fer per a aquesta organització. Qualsevol altra cosa és una distracció.
9. Per què vol treballar per a aquesta organització?
Això pot prendre algun pensament personal i, per descomptat, ha de basar-se en la recerca que ha realitzat de l'organització. La sinceritat és extremadament important aquí i serà fàcilment percebuda. En tant que sigui possible refereixi's als seus objectius professionals a llarg termini.
10. Sap d'algú que treballa per a nosaltres?
Sigui conscient de la política de parents que treballen per a l'organització. Això pot afectar la seva resposta però tingui en compte que li pregunten sobre coneguts i no sobre parents. Vagi amb compte d'esmentar a un amic només si aquest està ben considerat.
11. Quants diners o salari vostè espera rebre?
Aquesta és moltes vegades la gran pregunta d'una entrevista. Seria bastant irònic que tal vegada vostè perdi l'oportunitat d'aconseguir el treball per respondre en primer lloc amb una quantitat inadequada. Una alternativa de resposta pordría ser dir alguna cosa com: Aquesta és una pregunta difícil. Podria dir-me el pressupost fixat per a aquest lloc? En la majoria dels casos, l'entrevistador, se sorprendrà amb la repregunta i li dirà. Si no és així, vostè també pot dir que pot dependre el que vulgui guanyar dels detalls del treball. A continuació, no d'una xifra específica sinó un ampli rang com entre 2 mil a 3 mil just depenent de les responabilidades del treball.
12. És vostè un jugador d'equip?
Vostè ho és per descomptat. Asseguri's de tenir llest exemples. Assenyali característiques que demostrin que el que vostè va fer va ser para ben de l'equip i no per used mateix això serà una bona mostra d'actitud. No alardee sinó que usi fets concrets més que apreciacions.
13. Quant temps es va a quedar treballar per a nosaltres si és contractat?
Una resposta concreta no seria aquí el més adequat. Una resposta genèrica hauria de funcionar com: M'agradaria que sigui per un llarg temps o tal vegada mentrestant que jo senti que estic fent un bon treball i vostès ho sentin així d'igual manera.
14. Vostè ha hagut d'acomiadar a algú? Com et vas sentir sobre aquest tema?
Això és un tema greu. No d'una sensació que para vostè és fàcil o simple acomiadar persones. Faci referència que sempre s'ha de preferir a l'organització enfront d'algú que pugui haver creat una situació perjudicial per a l'organització.
15. Quin és la seva filosofia cap al treball?
L'entrevistador no busca una llarga dissertació aquí. Sigui curt i positiu mostrant un benefici per a l'organització, parli tal vegada dels sentiments que li produeix fer el seu treball.
16. Si vostè tindria suficients diners per jubilar-se ara mateix, vostè deixaria de treballar?
Respongui si només si efectivament té els diners, però queda clar que si vostè està en l'entrevista és per que necessita el treball i els diners així que una resposta negativa seria la millor.
17. Alguna vegada se li ha demanat que deixi de costat el seu punt de vista sobre algun tema?
Si no ho ha fet, digui que no. Si efectivament ha succeït sigui honest i breu i a més eviti dir coses negatives sobre les persones o organitzacions implicades.
18. Expliqui com seria un actiu per a aquesta organització.
Vostè ha d'estar ansiós per aquesta pregunta. Se li dóna l'oportunitat de destacar els seus millors punts pel que fa a la posició i al que vostè pot aportar. Pensi amb antelació la resposta més adequada.
19. Per què ho hem de contractar?
Assenyali com vostè satisfà els requeriments del que l'organització necessita. No faci esment a altres candidats ni faci comparació alguna.
20. Expliqui'm sobre un suggeriment que ha fet.
Prepari una llista de suggeriments que hagi fet. Estigui segur que el seu suggeriment va ser acceptat i usat i que va ser considerada reeixida. Si el suggeriment es troba relacionada al lloc que està aplicant seria excel·lent.
21. Què és el que li irrita vostè sobre companys de treball?
Aquesta és una pregunta parany. Pensi en alguna cosa greu que li pugui irritar per no arribar a dir que qualsevol cosa ho pot irritar. Una breu declaració del que pot arribar amb els seus companys seria ideal focalitzant la seva resposta així a un aspecte positiu.
22. Quin és la seva major fortalesa?
Nombroses respostes són bones, només ha de romandre positiu. Uns pocs bons exemples: la seva capacitat per establir prioritats, la seva capacitat de resolució de problemes, la seva capacitat a treballar sota pressió, la seva capacitat de concentrar-se en els projectes, la seva experiència professional, la seva capacitat de lideratge, la seva actitud positiva.
23. Expliqui'm sobre el seu lloc de treball ideal per a vostè.
Mantingui's allunyat d'un treball específic. No es pot guanyar, si vostè diu que el seu treball ideal és el que està aplicant vostè seria molt condescendiente i perdria credibilitat. Si vostè diu un altre treball això deixaria una sospita que vostè no estaria satisfet si és contractat. El millor és romandre genèric i dir alguna cosa com: Un treball on m'agradi el que faig, igual que les persones i on pugui contribuir.
24. Per què creïs que li faria bé aquest treball?
De diverses raons que incloguin coneixements, experiència i interès.
25. Què estàs buscant en un lloc de treball?
Vegeu la resposta # 23
26. Amb quin tipus de persona vostè es negaria a treballar?
No ser trivial. Parli de coses greus com d'algú deslleial a l'organització.
27. Què és més important per a vostè: els diners o el treball?
Els diners és sempre important, però el treball és sempre el més important. Aquesta sempre serà la millor resposta.
28. Quins seran segons els seus anteriors supervisors o caps el seu punt més fort?
Hi ha moltes bones possibilitats: La lleialtat, energia, actitud positiva, lideratge, jugador de l'equip, competències, Iniciativa, paciència, treball dur, creativitat, solucionador de problemes
29. Expliqui'm sobre un problema que pot haver tingut amb un supervisor
Aquesta és la pregunta amb més parany en una entrevista de treball. L'entrevistador vol provar si vostè parla malament del seu cap, si vostè cau en això pot perjudicar la seva entrevista. Romangui positiu i desenvolupi una mala memòria sobre algun problema amb un supervisor.
30. Que és el que ho ha decebut a vostè sobre un lloc de treball?
No sigui trivial o negatiu. Zones segures de respostes poden incloure: No hi havia suficients desafiaments. Una altra que com l'anterior organització no va guanyar un contracte vostè no va poder assumir noves responsablidades.
31. Expliqui'm sobre la seva capacitat per treballar sota pressió.
Vostè pot dir que vostè treballa bé en virtut de certs tipus de pressió. Present un exemple que es relacioni amb el tipus de posició sol·licitada.
32. Coincideix amb les teves habilitats aquest treball o un altre treball seria millor?
Clar que coincideixen. No sembri la sospita que tal vegada vostè vulgui un altre treball més que aquest.
33. Què et motiva a fer el millor en el treball?
Est és un tret personal que només vostè pot dir, però bons exemples són els següents: Reptes, l'assoliment d'objectius, el reconeixement.
34. Està vostè disposat a treballar hores extraordinàries? Nits? Els caps de setmana?
Això depèn de vostè. Sigui totalment honest.
35. Com vostè sap que té èxit en un treball?
Diverses formes són bones mesures:vostè estableix alts estàndards per a vostè mateix i complirà amb ells. Els seus resultats seran una mesura del seu èxit.
36. Estaria disposat a traslladar-se si és necessari?
Vostè ha d'estar clar sobre això amb la seva família abans de l'entrevista si creu vostè que existeix la possibilitat que pugui sorgir. No digui si només per obtenir el treball si la veritable resposta és no. Això pot crear molts problemes més endavant en la seva carrera. Sigui honest en aquest moment i estalviï's futur dolor.
37. Està vostè disposat a posar els interessos de l'organització per davant dels seus propis?
Es tracta d'una pregunta sobre lleialtat i dedicació. No es preocupi per la profunditat ètica i filosòfica. Simplement digui que sí.
38. Descrigui el seu estil de gestió.
Tracti d'evitar les etiquetes. Algunes de les etiquetes més comunes, com a progressiu, venedor o consensual, pot tenir diversos significats segons el seu entrevistador. D'una descripció general i que vostè es va a manejar d'acord amb la situació específica donada.
39. Què has après dels errors en el treball?
Aquí cal anar amb compte per no afectar la seva credibilitat. Pot fer esment a un petit i ben intencionat error amb una positiva lliçó apresa. Un exemple d'això seria massa treball en un projecte que ho va portar a aprendre a treballar més coordinadament amb els seus col·legues.
40. Té alguna punts cecs que li falten desenvolupar?
Una altra pregunta amb parany. Si vostè coneix alguns dels seus defectes deixen de ser punts cecs, una veu més mantángase positiu i parli que estarà atent a trobar-los per poder superar-los.
41. Si vostè estaria fent aquesta entrevista Què és el que vostè buscaria de la persona a contractar?
Vagi amb compte en esmentar els trets que es necessiten i que vostè té.
42. Creu que vostè està sobrecalificado per a aquest lloc?
Independentment de les seves qualificacions, assenyali que vostè està molt bé qualificat per a la posició.
43. Com es proposa compensar la seva falta d'experiència per a aquest treball?
En primer lloc, si vostè té experiència digale a l'entrevistador que sí la té però en cas que vostè no tingui aquesta experiència assenyali que vostè sap treballar amb dedicació i que aprèn molt ràpid.
44. Quines qualitats vostè busca en un cap?
Sigui genèric i positiu. Parli de qualitats segures com que sigui intel·ligent, amb sentit d'humor, lleial, fidel als seus subordinats i un professional d'un alt nivell. Tots els caps pensen que tenen aquests trets.
45. Expliqui'm sobre si alguna vegada va ajudar a resoldre una controvèrsia entre altres persones.
Esculli un incident específic. Concentri's en la seva tècnica de resolució de problemes i no en la controvèrsia mateixa.
46. Quina posició vostè prefereix fer en un equip treballant en un projecte?
Sigui honest. Si està còmode en diferents funcions, digui-ho així.
47. Descrigui la seva ètica de treball.
Posi l'accent en els beneficis per a l'organització. Coses com a determinació de realitzar el treball i el treball dur o gaudir del seu treball són bones respostes.
48. Quin ha estat la teva major decepció professional?
Asseguri's que vostè es refereix a alguna cosa que estava fos del seu control. Mostri acceptació i no els sentiments negatius.
49. Expliqui'm sobre l'experiència més divertida que ha tingut en el treball.
Parli sobre la diversió pel compliment d'alguna cosa per a l'organització.
50. Tens alguna pregunta per a mi?
Sempre ha de tenir preparades algunes preguntes atès que posen de manifest el seu interès en el lloc que aplica. Les preguntes han de ser positives i d'interès per l'organització.
Sort en la seva entrevista, no s'oblidi sonreir i ser cordial però sobretot recordi sempre que vostè és el millor. Si vostè està preparat gens li pot sortir malament.