miércoles, 30 de octubre de 2013

Accident a les mines de Lleó


El Dilluns 28 d'octubre de 2013 es va produir aproximadament a les dues de la tarda una fuita de gas metà a localitat de Lleó al municipi de la Pola de Gordón. En el que 6 persones  de 15 o 16 que estaven a la galería d'entre 35 a 41 anys han mort.
L'accident s'ha produit per la inhalació el gas i s'ha descartat que en algún moment hi haguès una explosió a l'interior de la galería.
Els miners van ser sorpresos per una  sobtada fuita i de gran magnitud de grisú, que es tracta d'un gas que es menja l'oxigen, el carbó es menja gran part d'aquest gas, però un 5% d'aquest es queda a les fisures de les roques.En quant s'extreu el mineral es quan es produeix la fuita i a partir  d'un 2% d'aquest gas que es incolor i inolor ja hi ha intoxicació.En aquells moments el treballadors estaven a la 7a galeria a uns 694m . La legislació minera afirma que han de passar mes de 48h desde l'accident per poder entrar per realitzar la inspecció i determinar les causes de l'accident i de que no hagin      funcionat els sistemes de seguretat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario