miércoles, 27 de noviembre de 2013

EXCEDÈNCIA

DEFINICIÓ: període de temps en el que el treballador interromp la relació laboral, per voluntat pròpia o per desenvolupar càrrecs públics o sindicals.

TIPUS:

VOLUNTÀRIA: Sol·licitada pel treballador. Duració: Entre 4 mesos o 5 anys.Amb necessitat d'un any d'antiguitat i només es podrà tornar a exercitar si han transcorregut 4 anys des de l'anterior. No es té dret a la reserva del lloc de treball, sinó a una vacant del seu grup. 

FORÇOSA: Per desenvolupament d'un càrrec públic, polític o sindical que impideixi l'assitència al lloc de treball.Té dret a la reserva de lloc  de treball i al còmput de l'antiguitat. 

PER CURA DE FILLS:Durant 3 anys a partir de la data de naixement, adopció i acolliment. Aquest temps compta a efectes d'antiguitat. No es té dret a reserva del lloc de treball a partir del primer any, sinó a una vacant.

PER CURA D'UN FAMILIAR:Per un període de fins a 2 fins al 2n grau de parentiu, si el familiar no es pot valer per si mateix o desenvolupar cap activitat retributiva.Aquest temps compta a efectes d'antiguitat. No es té dret a reserva del lloc de treball a partir del primer any, sinó a una vacant.

Causes per la suspensió del contracte de treball

1.-Per mutu acord de les parts: llicències
2.-Per les causes establertes al contracte
3.-Incapacitat temporal: es produieix quan el treballador no pot realitzar el seu treball i necessita assistència sanitària per malaltia o accident. La baixa pot durar 365 dies amb possibilitat de pròrroga de 180 dies.
4.-Privació de llibertat del treballador mentre no existeixi sentència condemnatòria.
5.-Suspensió de sou i feina per raons disciplinàries.
6.-Força major temporal i per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de la peoducció ( podrà reduir la jornada ordinària un 10% i un 70%).
7.-Vaga i tancament legal de l'empresa mentre persisteixi la causa.
8.-Curs de reconversió o perfeccionament professional ofert per l'empresa per tal de que el treball s'adapti a les modificacion del seu lloc de treball (la suspensió serà com a màxim de 3 mesos)
9.-Maternitat biològica, adopció i acolliment de menors de 6 anys o discapacitats ( la suspensió serà de 16 setmanes i 2 setmanes mes per cada fill, en cas de part múltiple o discapacitat del fill.
10.-Per decisió de l'empresari: quan siguin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció.(EXPEDIENT DE REGULACIÓ TEMPORAL D'OCUPACIÓ ERTO)
11.-Risc durant l'embaràs  i la lactància : fins que el lactant tingui 9 mesos o quan desapareguin les causes que van donar la suspensió.
12.-Paternitat: 13 dies interruputs , amb possibilitat d'ampliar 2 dies més per cada fill a partir del segon.
13.- Per decisió de la treballadora víctima de la violència de gènere. La durada màxima serà de 6mesos, amb possibilitat de pròrroga d'uns 18 mesos.
14.-Excedència: forçosa (càrrec públic ), per cura de fills,familiars i/o voluntària.

jueves, 21 de noviembre de 2013

En tierra de hombres (NORTH COUNTRY)

SINOPSI 
Josey es mare de dos fills que torna al seu poble al Nort de Minnesota a casa dels seus pares.Per tal de mantenir als seus fills sense ajuda d'un marit, aconsegueix un treball a les mines de ferro on rep tota classe d'humiliacions junt amb la resta de les dones, per part dels homes que no accepten que les dones poden treballar a les mines.

VALORS
1.-Igualtat de genere
2.-La família "sempre" acaba sent un referent
3.-Societat machista
4.-Respecte al treballadors
5.-Opressió d'una minoría
6.-L'advocada de l'empresa no demostra "etica"
7.-Valentia:David contra goliat
8.-Fisura paterna 
8.1-Parc desconegut = violador
8.2Soldat -guerra
8.3Violador
9.-La por a perdre el treball
10.-La força de la veritat
11.Els superiors no escolten els problemes dels treballadorsç
12.-La solidaritat- la unió
13.-L'esperança , la fe, la lluita
14.-Hipocresia

miércoles, 6 de noviembre de 2013

Complements Salarials.

*PERSONALS:
 Remuneren les condicions o circumstàncies personals del treballador com per exemple l'antiguitat.
*DE LLOC DE TREBALL:
 Remuneren les característiques del lloc de treball com per exemple el grau de toxicitat, el treball nocturn, etc.
*DE QUANTITAT O LA QUALITAT DE TREBALL:
Remuneren la major quantitat i/o qualitat del treball realitzat per exemple la puntualitat.
*EN ESPÈCIE:
Remuneren el treballador amb productes o béns diferents als diners com per exemple l'empresa et pot pagar el lloguer de l'habitatge.
*DE RESIDÈNCIA
Remuneren la prestació del treballador de treballar a un lloc concret
PER RESULTATS DE L'EMPRESA:
Remuneren per contribuir als bons resultats econòmics a l'empresa.
*DE VENCIMENT PERIÒDIC SUPERIOR AL MES:

Boicot a Freixenet

El president de Freixenet afirma que: "efectivament hi ha boicot amb el conjunt d'Espanya" al cava des de Catalunya rere les seves declaracions al The New York Times , on va dir que Catalunya és una part indispensable per Espanya i així ha de continuar."No s'ha paralitzat res. Es veritat lo que vaig dir al New York Times sobre que Catalunya es part essencial d'Espanya i així ha de ser. Freixenet no a parat res, està invertint en Catalunya i altres parts d'Espanya. En cas de que hi hagues independència el president a afirmat que s'adaptaría a la sitiació.
José Luis Bonet (president de Freixenet)


El govern de València tanca el Canal 9

La Generalitat Valenciana ha anunciat que la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) tanca desprès de 24 anys.La desició que el govern presidit per Alberto Fabra a sigut a conseqüència de que el Tribunal superior de Justícia de la comunitat valenciana hagi declarat nul el ERE , que afecta a mes de mil treballadors. El consell ha comunicat que nomès el cost del personal de 1700 treballadors serian aproximadament 72 milions d'euros, una quantitat que la generalitat valenciana no pot asumir.

martes, 5 de noviembre de 2013

Festes Retribuïdes

TOTS SANTS: 1 de Novembre
NADAL: 25 de Desembre
IMMACULADA CONCEPCIÓ: 8 de Desembre 

LA CONSTITUCIÓ:6 de Desembre
FESTA DEL TREBALL: 1 de Maig

DIVENDRES SANT

ANY NOY: 1 de Gener