miércoles, 27 de noviembre de 2013

EXCEDÈNCIA

DEFINICIÓ: període de temps en el que el treballador interromp la relació laboral, per voluntat pròpia o per desenvolupar càrrecs públics o sindicals.

TIPUS:

VOLUNTÀRIA: Sol·licitada pel treballador. Duració: Entre 4 mesos o 5 anys.Amb necessitat d'un any d'antiguitat i només es podrà tornar a exercitar si han transcorregut 4 anys des de l'anterior. No es té dret a la reserva del lloc de treball, sinó a una vacant del seu grup. 

FORÇOSA: Per desenvolupament d'un càrrec públic, polític o sindical que impideixi l'assitència al lloc de treball.Té dret a la reserva de lloc  de treball i al còmput de l'antiguitat. 

PER CURA DE FILLS:Durant 3 anys a partir de la data de naixement, adopció i acolliment. Aquest temps compta a efectes d'antiguitat. No es té dret a reserva del lloc de treball a partir del primer any, sinó a una vacant.

PER CURA D'UN FAMILIAR:Per un període de fins a 2 fins al 2n grau de parentiu, si el familiar no es pot valer per si mateix o desenvolupar cap activitat retributiva.Aquest temps compta a efectes d'antiguitat. No es té dret a reserva del lloc de treball a partir del primer any, sinó a una vacant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario