miércoles, 27 de noviembre de 2013

Causes per la suspensió del contracte de treball

1.-Per mutu acord de les parts: llicències
2.-Per les causes establertes al contracte
3.-Incapacitat temporal: es produieix quan el treballador no pot realitzar el seu treball i necessita assistència sanitària per malaltia o accident. La baixa pot durar 365 dies amb possibilitat de pròrroga de 180 dies.
4.-Privació de llibertat del treballador mentre no existeixi sentència condemnatòria.
5.-Suspensió de sou i feina per raons disciplinàries.
6.-Força major temporal i per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de la peoducció ( podrà reduir la jornada ordinària un 10% i un 70%).
7.-Vaga i tancament legal de l'empresa mentre persisteixi la causa.
8.-Curs de reconversió o perfeccionament professional ofert per l'empresa per tal de que el treball s'adapti a les modificacion del seu lloc de treball (la suspensió serà com a màxim de 3 mesos)
9.-Maternitat biològica, adopció i acolliment de menors de 6 anys o discapacitats ( la suspensió serà de 16 setmanes i 2 setmanes mes per cada fill, en cas de part múltiple o discapacitat del fill.
10.-Per decisió de l'empresari: quan siguin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció.(EXPEDIENT DE REGULACIÓ TEMPORAL D'OCUPACIÓ ERTO)
11.-Risc durant l'embaràs  i la lactància : fins que el lactant tingui 9 mesos o quan desapareguin les causes que van donar la suspensió.
12.-Paternitat: 13 dies interruputs , amb possibilitat d'ampliar 2 dies més per cada fill a partir del segon.
13.- Per decisió de la treballadora víctima de la violència de gènere. La durada màxima serà de 6mesos, amb possibilitat de pròrroga d'uns 18 mesos.
14.-Excedència: forçosa (càrrec públic ), per cura de fills,familiars i/o voluntària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario