miércoles, 15 de enero de 2014

ELS ROLS en l'equip de treball

POSITIUS
1.-COORDINADOR
2.-IMPULSOR
3.-CREADOR
4.-AVALUADOR
5.-COMUNICADOR
6.-REMATADOR
7.-REALITZADOR
8.-INVESTIGADOR

NEGATIUS
1. Comportament agressiu: Treballar pel propi status, criticant o posant en ridícul a altres persones; manifestacions d’hostilitat envers el grup o membre aïllats; menysprear el valor personal o el status d’altres membres; intentar dominar constantment.

2. Bloquejar: Dificultar el desenvolupament ulterior del grup desviant lo cap a problemes marginals; oferir experiències personals que no tenen res que veure amb el problema present; argumentació obstinada sobre un únic punt; denegació d’idees sense considerar les per prejudicis afectius.

3. Confessar-se: Utilitzar el grup com a caixa de ressonància per sentiments o opinions purament personals, no orientades cap als objectius del grup.

4. Rivalitzar: Disputar amb altres sobre les idees més productives o millors, parlar constantment en la majoria de casos, fer el paper més important, apropiar se de la direcció.

5. Fer el pallasso: Cridar l’atenció, distreure, bromejar, fer imitacions o comentaris amb o sense gràcia per interrompre continuadament el treball del grup. També s’hi pot incloure fer quelcom per compte propi, passant del grup, per cridar l’atenció o demostrar les pròpies habilitats.

6. Retreure’s: Comportament especialment indiferent, passiu, limitat a les formes estrictes; somniar despert; fer disbarats; xiuxiuejar amb els altres; desviar se molt del tema.




No hay comentarios:

Publicar un comentario